Aktuellt i kören

Vi söker nya sångare!

2018-01-14

Är du en erfaren körsångare med god notläsningsförmåga? Lunds Vokalensemble erbjuder nya utmaningar!

Nya sångare sökes

God jul från Lunds Vokalensemble

2017-12-10

Ett stort tack till alla er som kom och lyssnade på vår julkonsert i Allhelgonakyrkan den 9 december! Det har varit ett härligt år för kören och julkonserten blev för oss kronan på verket. Nästa år tar vi oss an nya utmaningar under fortsatt ledning av Martin Arpåker. På återseende under 2018!

Sydsvenskans utsände var på plats på konserten och skrev så här: Recension

Nyhetsbrev

2017-12-10

Är du intresserad av att få ett nyhetsbrev om kören? Anmäl dig då på nedanstående länk!

I nyhetsbrevet får du information om vad som är på gång i kören, aktuella konserter och annat matnyttigt och roligt som du kan vara intresserad av.

Formulär för nyhetsbrev

Nya sångare sökes till Lunds Vokalensemble

2017-06-28

Är du en erfaren körsångare med god notläsningsförmåga? Lunds Vokalensemble erbjuder nya utmaningar!

Lunds Vokalensemble står inför en spännande termin med vår nya dirigent Martin Arpåker. Vi kommer bland annat framföra Frank Martins Mässa och sjunga in julen tillsammans med operasångare Olle Persson.

Inför hösten 2017 har vi vakanser i följande stämmor: Bas 2, Tenor 1 och 2 samt Alt 2.

Vi söker dig som är en erfaren körsångare med god notläsningsförmåga. Vi erbjuder spännande konserter och musikaliska möten, samt en härlig körgemenskap! Mer information om höstens program finns på konsertsidan: Konsertprogram

Är du sugen på att prova in till oss, kontakta vår dirigent Martin Arpåker via e-post: dirigent@lundsvokalensemble.org

Martin Arpåker ny dirigent för Lunds Vokalensemble

2016-11-24

Martin Arpåker, en av Sveriges mest lovande unga kördirigenter, efterträder Ingemar Månsson som dirigent för flerfaldigt prisbelönta Lunds Vokalensemble.

Lunds Vokalensemble har valt Martin Arpåker till ny dirigent och konstnärlig ledare. Under Ingemar Månssons ledning 1995-2013 etablerade sig kören som en av Sveriges bästa amatörkörer och har också rönt stora internationella framgångar. Sedan 2014 har kören arbetat projektbaserat med en rad namnkunniga dirigenter. Under 2016 leddes kören av Martin Arpåker vid två tillfällen, senast i oktober på en fullsatt konsert i Lunds domkyrka under Lund Choral Festival. Samarbetet med Arpåker har uppskattats av både körsångare och publik.

”Det känns fantastiskt roligt att vi har lyckats knyta till oss en av Sveriges mest lovande unga kördirigenter”, säger körens ordförande Robert Lindroth. ”Vi är mycket glada över samarbetet med Martin Arpåker och ser med stor tillförsikt på körens framtid”. Martin Arpåker, född 1990, är verksam som organist och dirigent i S:t Petri församling i Malmö, där han bland annat leder S:t Petri Motettkör och Gosskör. Tidigare ledde han Mariakören i Västerås Domkyrka. Arpåker har också dirigerat körer som Radiokören, Eric Ericsons Kammarkör och Maria Magdalena Kammarkör i Stockholm. Han har en masterexamen i kördirigering från Kungliga Musikhögskolan där han studerade för Fredrik Malmberg och Mats Nilsson. Martin har även studerat kördirigering för professor Gustaf Sjökvist.

”Det känns helt fantastiskt att nu ha fått ansvaret som dirigent och konstnärlig ledare för underbara Lunds Vokalensemble”, säger Martin Arpåker. ”Redan vid vår första gemensamma konsert upplevde jag att vi fick väldigt fin kontakt och musicerade väl tillsammans. Kören har helt klart en stor potential. Jag sätter stort värde på ödmjukheten, lyhördheten och strävan efter perfektion hos sångarna, både i repetitionsarbetet och på konsert. Min ambition är att Lunds Vokalensemble ska utgöra en dynamisk och tongivande kraft inom Körsverige och vara en kör som förknippas med högkvalitativ körmusik.”

Martin Arpåker Martin Arpåker (Foto: Mats Helgesson)